Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bečov nad Teplou

!!! prodloužená výprava pod pařeniště !!!

8.-10.5.2009

Konečně je to tady ! Co ? No první výprava, na které budeme spát venku pod pařeništěm. Pojedeme se nejprve kouknout na hrad Loket a pak se přesuneme na zámek Bečov, kde je vystaven relikviář Sv. Maura (něco jako rakev z 13. Století), který je po korunovačních klenotech zřejmě nejvzácnější českou památkou a byl objeven v roce 1985 na zámku zakopán v zámecké kapli. Opravy stály cca 20 miliónů korun, takže vám jistě dochází, že to je opravdu cosi mimořádného. Za závěr výletu se koukneme do Mariánských lázní a tak budeme moci zhodnotit místní prameny. Samozřejmě nás také čeká další stát USA a to Kalifornie.

Sraz : v pátek 8.5. v 6:40 hodin u trafiky na Dejvické (vlak jede v 7:29 z Hlaváku)

S sebou : běžné vybavení na vícedenní výlet (tužku, papír, nůž,..), spacák, igelit pod sebe, pařeniště + kolíky + šňůru, postýlku + líh + sirky + ešus, oblečení a obutí dle počasí, baterku, jídlo na celý výlet, láhev s vodou, hygipotřeby (plavky+ručník), pláštěnku (pončo), případně karimatku nebo alumatku, 300,-Kč na vlak a vstupy

Návrat : v neděli 10.5. v 16.15 hodin zpět k trafice na Dejvickou ( vlak přijíždí v 15:50 na Hlavák)

Tento výlet, protože jedem tak daleko a máme v úmyslu navštívit hrad Loket a zámek Bečov, je trošku dražší (celkově náklady vycházejí na cca 440,-Kč) takže každému dítěti přispěji částkou cca 140,-Kč z dotací MHMP.

Info dotazy… Krtek 604 773 140