Jdi na obsah Jdi na menu
 


Historické zápisy z akcí

Příspěvky

Vlčí rokle 20.11.2010

27. 11. 2010

Po obvyklém setkání na Dejvické a cestě vlakem z Hlaváku jsme vystoupili v Prosečnici, kde jsme se pozdravili se skauty, prozkoumali naší budoucí cestu v mapě a vyrazili navštívit Vlčí rokli - kupy navršených kamenů v korytě potoka Vlčín po kterých se dá lézt, což jsme si také dosyta užili.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Historické zápisy z akcí | Fotografie: Vlčí rokle 20.11.2010 | Komentářů: 0

Hrusice 9.10.2010 - začátek naší nové CRH

17. 10. 2010

Akce začala poměrně netypicky – těsně před odjezdem jsem dostala rychlou zprávu z Hrusic, že se zde objevil člověk podezřelý z loupeže významné mexické sošky z Uměleckého muzea.  Na Dejvické jsem počkala na pár schopně vypadajících malých detektivů a domluvili jsme se, že to tam dojedeme prozkoumat. Bohužel jsem echo nedostala sama, a tak jsme do Hrusic vyrazili spolu se znepřátelenou detektivní kanceláří.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Historické zápisy z akcí | Fotografie: Hrusice 9.10.2010 | Komentářů: 0

Velká Amerika 11.9.2010

14. 9. 2010

Letos jsme místo dvoudenní akce vyrazili nakonec jen na sobotní výlet, ale i tak to stálo za to. Lom Amerika je krásný, cesta kolem Karlštejna taky stála za to, počasí nám přálo a hráli jsme spousta her.

 

Tábor RONOVEC 3.-24.7.2010

26. 8. 2010

Náš letošní tábor se nesl v duchu rytířů kulatého stolu. Cílem jednotlivců bylo na plánu CTH, který představovala zmenšenina hradu Camelot, postavit cesty a získat různé rytířské vybavení a zároveň 5 grálů. Cílem celého oddílu bylo fyzicky získat 5 grálů a ve finále si dojít k Merlinovy pro kouzelné koření, aby Artuš mohl zjistit, který grál je ten pravý. Vše se povedlo i když nutno podotknout, že závěrečná cesta za Merlinem byla velmi náročná a končila až pozdě v noci, ale děti to nakonec zvládly. Více o táboře se dočtete dále.

 

Setkání pražských Pionýrů 4.-6.6.2010

9. 6. 2010

Toto setkání pionýrů z Prahy (více jak 50 lidí z 7 PS) se uskutečnilo na TZ Kapr u Popovic u Benešova. Celé setkání se neslo v duchu divokého západu, kdy jsme pomáhali šerifovi z pevnosti Fort Carp zahránit jeho oblíbeného psa. Víkend to byl nabitý spoustou her a soutěží. Také se běžela Stezka a dá se říct, že náš oddíl naprosto exceloval - všichni měli diplom. Zároveň jsme plnili poslední rytířskou ctnost a to odvahu rytíře Lucase a všem se jí povedlo splnit.

 

Pohodakolo - Klánovice 1.5.2010

4. 5. 2010

Tentokrát jsme se vydali na kola do Klánovic, a abychom se tam dostali tak jsme k přiblížení použili metro, kterým jsme dojeli do Depa Hostivař. Nejprve jsme trošku bloudili a pořád se motali kolem Malešické spalovny, ale nakonec jsme správnou cestu našli a přes Dubeč a Kolovraty jsme dorazili do Klánovic, z kterých jsme přes Xaverov a Kyje dorazili do Hloubětína a odkud jsme se metrem přesunuli zpět na Dejvickou. Počasí nám přálo - byl to prostě příjemný výlet. Ujeli jsme 40 km.

 

Heřmanův Městec a okolí 16.-18.4.2010

25. 4. 2010

Cílem tohoto výletu byalo navštívit zříceninu hradu Lichnice a 750 let starý Žižkův dub, což, jak uvidíte na fotkách, se nám zdařilo a jako bonus jsme měli krásné počasí a parádně vybavené DDMko, takže výborné podmínky k této dubnové expedici. Samozřejmě došlo i na další rytířskou cnost - tentokrát spravedlnost rytíře Percivala.
 

Svatý Jan pod Skalou 27.3.2010

30. 3. 2010

Tento výlet nás zavedl do vísky Svatý Jan pod Skalou kousek od Berouna. Počasí bylo proměnlivé, ale chytli nás asi jen 2 přeháňky jinak svítilo sluníčko. Plnili jsme další rytířskou ctnost - moudrost a všichni co byli na výletě mají splněno, i když projít trasu s vajíčkem na pálce nebylo vůbec lehké. Zachránilo je hádání různách osob, které si vedoucí mysleli (nevím co se tedy ve škole učí, ale M+M měli problém s uhádnutím našeho kosmonauta Vladimíra Remka :-). Prostě byl to pohodový výlet i když posledních 500 metrů jsme museli popoběhnout abychom stihli vlak.:-)
 

Říčky v Orlických horách - jaráky 7.-13.3.2010

19. 3. 2010

Stejně jako posledních pár let tak i letos jsme jarní prázdniny strávili v Říčkách v Orlických horách. Opět jsme využili pohostinost chaty Bledule, která patří 8.PS Mír z Prahy a celý týden jsme dováděli na sjezdovkách jak nejlépe to šlo. Počasí nám letos přálo - prostě pohoda.
 

Medník 27.2.2010

1. 3. 2010

Na této výpravě jste toho moc neušli (8 km), ale o to víc jsme si toho zahráli. Všem dětem se také povedlo splnit další rytířskou ctnost - věrnost rytíře Lancelota. Počasí nám také přálo takže si myslím, že to byla vyvedená výprava a všem se líbila (myslím, že všem v paměti utkví scéna jak Martin trefil Téru vajíčkem :-D).
 
Celý příspěvek | Rubrika: Historické zápisy z akcí | Fotografie: Medník 27.2.2010 | Komentářů: 0