Jdi na obsah Jdi na menu
 


Česká Lípa a Peklo 17.-19.12.2010

S menším zpožděním jsme vyrazili z Prahy směr Česká Lípa a doufali, že na nás počká přípoj v Bakově nad Jizerou. Vlak na nás počkal, a tak jsme jen s nepatrným zpožděním dorazili na místo určení. Cestu do DDM jsme zvládli v pohodě díky mojí navigaci a také proto, že jsem se doma kouknul do mapy jak se tam dostaneme :-). V DDM nás přivítala paní ředitelka, vše nám ukázala a pak už jsme měli celý domeček jen a jen pro sebe. Lenka objevila piáno a tak zkoušela co vydrží – vydrželi jsme to jak my tak i piáno. Poté nám nejprve Helča předvedla co se učí u mažoretek a Kája nám ukázala jak tancuje hip-hop. Když jsme se takhle vyblbli pomalu jsme zalezli do spacáků a za chvilku už jsme všichni chrněli. 

V sobotu ráno, jsem si zabalili věci na výlet a vyrazili na nádraží, kde jsme popojeli jednu stanici do Zahrádek u České Lípy. Měli jsme v plánu projít údolím s příznačným názvem Peklo a podle ukazatele to do ČL bylo pouze 8 km, takže brnkačka, ale jak se dočtete dále tak to tak jednoduché nebylo…. Při sestupu do Pekla jsme za plotem potkali vlčáka, který byl místy až nepříčetný, že rval plaňky z plotu, proto jsme si raději v těchto místech pospíšili a byli rádi, že jsme fuč. Pak už nás čekalo blbnutí ve sněhu, kdy jsme dělali andělíčky a nejoblíbenější zábava bylo zatřást nějakým stromem tak, že spadl na ty co šli za vámi – mno prostě grando legrando :-) .Cesta nám příjemně ubíhala až do chvíle, kdy jsme měli přejít potok, ale ukázalo se, že po letních povodních je stále ještě odplavený most a, že tudy cesta nevede. Chvilku jsme se statečně probíjeli cestou necestou, ale po nějaké době se ukázalo, že ani tudy to nepůjde, protože nám v cestě stála skála, která padala přímo do vody. Nezbývalo tedy nic jiného než se vyškrábat z údolí ven, což bylo docela namáhavé, protože výstup to byl poměrně strmý a navíc bylo všude hodně sněhu. Nakonec jsme se vydrápali a pokračovali souběžně s údolím do ČL. Cestou jsme se v jedné zasněžené zahradě naobědvali, ale protože byla docela zima tak jsme vyrazili směr naše DDM, kam jsme v brzkém odpoledni také v pohodě dorazili. 

V podvečerních hodinách jsme vyrazili do místního aquaparku, abychom se trošku vyblbli což se nám bezesporu povedlo. Na výběr bylo docela dost atrakcí ovšem nejlepší byl tobogán, který vedl venkem, a v kterém měl jeden pocit, že než dojede dolu tak mu zmrznou plavky. No prostě jsme si to parádně užili. Poté následoval nákup pochutin v Kauflandu a přesun zpět do DDM kde jsme si uvařili večeři. Poté následovalo sledování filmu „Simpsonovi ve filmu“ a pak už jsme se odebrali na kutě. 

V neděli jsme si trošku přispali a pak už následovalo balení, úklid a odchod na vlak, který nás zavezl kupodivu bez zpoždění zpět do Prahy. Výlet to byl myslím docela podařený, zážitků máme taky spousty a jen mě trošku mrzelo, že nás nejelo více – no tak snad příště.

Účast: Krtek, Pepa, Anča, Kája, Helča, Lenka a Martin

Ušli jsme 12 km.

Zapsal Krtek

 

Náhledy fotografií ze složky Česká Lípa 17.-19.12.2010

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář