Jdi na obsah Jdi na menu
 


Český Ráj 12.-14.9.2008

14. 9. 2008

Tradičně jsme se sešli na Dejvické, odkud jsme dojeli na Hlavák a nasedli do couráku směr Mladá Boleslav, kde jsme přestoupili do motoráčku, který nás dovezl do Malechovic. Zde jsme vystoupili a už za úplné tmy našli místo na postavení pařenišť. Po chvilce jsme zalezli do pelíšků a těšili se na další den.

Ráno jsme poměrně časně vstali (děti dělali binec už od - cca 6:30), nasnídali se, zabalili a vydali se po silnici do Libošovic a odtud po červené značce Prokopským údolím až na Kost, kde na nás čekal Krtek, který za námi přijel. Na Kosti jsme se chvilku zdrželi a děti si kupovaly různá štěstíčka, ale moc jim to nešlo, takže asi nejlepší výhra bylo Honzíkovo potítko. Když už děti utratili skoro všechny peníze tak jsme se hnuli dále, znovu po červené značce a cestou blbli na menších skalkách a prolézali skalní jeskyňky. Protože už začínal být čas k obědu tak jsme se kousek za Srbskem naobědvali, a pak děti ještě chvilku blbly na kládách. Když nám trochu slehlo, vydali jsme se dál a cestou jsme si povídali o Černé sanitce a dalších strašidelných příbězích. Následně jsme vyšli z lesa na skály, z kterých byl nádherný výhled do kraje a protože bylo hezké počasí bylo i daleko vidět - no prostě paráda. Pak jsme seběhli z kopečka do Příhraz, kde jsem se chtěl původně koupat, ale zelené koberce řas mě od mého nápadu dokonale odradili (a to jsme se zde asi před 5ti lety ještě koupali). Občerstvili jsme se nanuky a vyrazili pořád po červené směr Krásná vyhlídka. Do cesty se nám však postavil prudký kopec a také několik žebříků, které jsme ale vcelku bez problémů zvládli. Na Krásné vyhlídce jsme si pohladili osly a kůzlata a vydali se směr Studený průchod a dále na Drábské světničky, kde jsme chtěli na našem tradičním místě přespat (místo je asi cca 100m za Drábkama po pravé straně na červené značce směr Valečov). Místo jsme našli, a i když sestup docela zarostlou cestičkou nebyl nejjednodušší tak jsme ho zvládli a akorát jsme se mohli pokochat nádherným pohledem na zapadající slunce. Protože to nevypadalo na déšť tak jsme nestavěli pařeniště a po uvaření večeře a nějakém tom kecání (samozřejmě už ne o Černé sanitce :-) jsme zapadli do spacáků.

Ráno jsme spali asi až do 8:30 a pak se pomalu začali trousit ze spacáků a začali si vařit snídani. Když už jsme byli najezení a měli zabaleno tak jsme ještě chvilku lezli po skalách a pak se vydali zpět na Drábské světničky, které jsme si celé prohlédli a prolezli a dokonce jsme tam viděli horolezce a pak také skákali parašutisti z letadla. Protože už bylo docela dost hodin tak jsme se znovu přes Studený průchod vydali po žluté značce z kopečka do Březiny na vlak. Cestou jsme si natrhali něco jablk a v poklidu došli na nádraží, kde nám po chvilce přijel vláček, který nás s mezipřistáním v Mladé Boleslavy odvezl zpět do Prahy, kde jsme se rozešli do svých domovů.

Celý výlet byl skvělý a i počasí nám vyšlo celkem dobře a myslím, že všichni si tento poslední letošní výlet pod širák pěkně užili.

Účast : Krtek, Terry, Honzík, Kája, Lenka, Mikeš, Martin

Ušli jsme 20 km.

Zapsal Krtek

 

Náhledy fotografií ze složky Český Ráj 12.-14.9.2008

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář