Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dvůr Králové 11.-13.4.2008

14. 4. 2008

Dvůr Králové nad Labem

11.-13.4.2008

Tento výlet byl zvláštní tím, že to byla první dvoudenní výprava družiny Sloni. Na Dejvické se nás sešlo celkem 9 a vyrazili jsme na Hlavák, kde se k nám ještě připojila Lenka, což je moje kamarádka, kterou znám z různých Pionýrských akcí.

Nasedli jsme do vláčku, který nás s přestupem v Jaroměři dovezl až do Dvora Králové. Po chvilkovém okupování automatu na kávu, jsme nahodili batohy na záda a vyrazili do našeho DDM. Cesta nám trvala trochu déle, protože nádraží je dost daleko za městem, ale za necelou hoďku jsme tam byli. Po ubytování jsme se navečeřeli a zahájili naší celovýletovou hru, kdy každé dítě představovalo „Slavného lovce Pampaliniho“ a cílem bylo za různé soutěže získat co nejvíce zvířat na obrázku. Ještě proběhla první soutěž – zatlačovaná a pak už následovala večerní hygiena a zhlédnutí několika dílů na DVD o Slavném lovci Pampalinim. Pak už jsme šli hajat.

V sobotu ráno nebylo moc pěkné počasí, ale i přesto jsme po snídani vyrazili do místní ZOO. Celé dopoledne padlo na prohlídku a stejně jsme nezvládli celou ZOO projít. Poté následovala další soutěž, kdy dvojice dětí dostaly seznam cca 100 zvířat, ale napsané latinsky a úkolem bylo k latinským názvům přiřadit české.

Poté jsme se v klídku naobědvali a vydali se na vlak, který nás dopravil do Kuksu. Počasí už bylo výrazně lepší než ráno, takže došlo i na sundávání svršků. Na nádraží jsme si zahráli hru na upíra a pak už jsme došli k baroknímu zámku Kuks, kde proběhla soutěž v poznávání soch od M. Brauna. Po vyhodnocení jsme seběhli do podzámčí, kde jsme se občerstvili v místní hospodě a pouštěli lodičky v místní fontáně. Helča ještě koupila Elišce lízátko, protože Eliška zakopla na schodech a naštěstí z toho byla jen boule velká jako Afrika J ! Pak už jsme se vydali směr Dvůr Králové, což bylo něco kolem 8 km. Cestou jsme různě blbli a u Betléma, což je spousty soch vytesaných ve skále, jsme si zahráli další hru – dotkni se Krtkova fousu. Po odpočinku jsme pokračovali dále a kousek před městem jsme potkali Krysu, který za námi přijel. Poměrně utahaní jsme dorazili do DDM, kde následovala večeře a poté další soutěž, tentokrát v lovení rybiček z mechanického rybníčku. Pak už následovalo čištění zubů a mytí nohou, Pampaliny na dobrou noc a šup do spacáků.

V neděli jsme si trochu přispali, a pak venku proběhla ranní rozcvička, kterou zorganizovala Lenka. Po snídani jsme se ještě koukli na jeden díl Pampaliniho a pak jsme si šli ven zahrát poslední soutěž – lovení zvířat z džungle, kterou ale střežili cizí lovci (Krysa a Lenka). Následovalo ještě natočení filmečků o Pampalinim a závěrečné vyhodnocení výletu – vyhrál Martin a Helča. Pak už nezbývalo nic jiného než si zabalit, uklidit a vydat se na vlak, který nás odvezl zpět do Prahy.

Celý výlet byl myslím si povedený a Sloni ho zvládli na jedničku s hvězdičkou.

 

Účast : Krtek, Lenka, Krysa, Helča, Kája, Honzík, Dave, Martin, Matěj, David a Eliška

Ušli jsme 20 km.

Zapsal Krtek

 

Náhledy fotografií ze složky Dvůr Králové nad Labem 11.-13.4.2008

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář