Jdi na obsah Jdi na menu
 


Heřmanův Městec a okolí 16.-18.4.2010

25. 4. 2010

Do vlaku jsem přistoupil v Libni a s přestupem v Přelouči jsme jsme dojeli do Heřmanova Městce a vyrazili směrem, kde jsme tušili DDM. Cestou jsme se zastavili v místní večerce a nakoupili nějaké ty chipsy (jak jinak). Pak už jsme s jedním drobným zaváháním dorazili do DDM, kde nás čekala paní ředitelka a ukázala Téře kde co je. Když odešla tak jsem se šli ubytovat a dát si večeři. Pak jsme hráli stolní fotbálek a také došlo na první ze zkoušek rytířské ctnosti hře na vraha. Rovněž jsme hráli kostky, kdy si děti plnily rytířskou ctnost z minulých výletů. Čas letěl jako splašení a tak po vyčištění zoubků a pohádce na dobrou noc v podání Pata a Mata jsem ulehli do spacáků.

Ráno jsme vstali kolem půl deváté a po snídani jsme si zabalili věci na výlet a vyrazili směr zřícenina hradu Lichnice. Nejprve jsme prošli nádherným zámeckým parkem přímo u DDM a pak už jsme pokračovali po modré značce směr Kostelec u Heřmanova Městce a cestou Dave hádal postavy, protože nebyl na minulém výletě. V Kostelci jsme s na chvilku zastavili a řešili zda se nepoposunem kousek vlakem, ale jel až za dlouho a tak jsme vyrazili cestou necestou až do Prachovic. V Prachovicích jsme se u základní školy naobědvali a proběhla soutěž (rovněž rytířská ctnost) chození poslepu do čtverce. Počasí bylo stále pěkné a my se vydali po žluté značce k Lichnici, od které jsme byli vzdáleni cca 5 kilometrů. Cestou jsme potkali místní koupaliště plné žab a cestou po mýtině (les evidentně padl za oběť nějaké vichřici) jsme dorazili do Podhradí, kde jsme se zastavili v kiosku, kde jsme si dali zmrzlinu. Po tomto skvělém občerstvení jsme se nejprve šli kouknout na víc jak 700 let starý dub a pak už jsme vyšplhali přímo na Lichnici odkud byl nádherný rozhled do kraje. Také jsme vyslechli povídání o hradě, ale paní průvodkyně byla tip uspávač hadů, takže nás to moc nebavilo. Když jsme se pokochali vším co zřícenina nabízela vydali jsme se zpět do Heřmanova Městce. Artur+Matěj+Téra zamířili do Prachovic na vlak, ale já s M+M jsme vyrazili do DDM po svých, i když to bylo ještě cca 10 km. Cesta to byla pěkná a příjemně nám ubíhala a chvilku po osmé večerní jsme se zase všichni sešli v DDM.

Po zaslouženém odpočinku a večeři následovalo pár  her a samozřejmě nezbytné hraní fotbálku. Nicméně všichni jsme byli unaveni a tak jsme se vzápětí odebrali do svých pelechů.

Ráno jsme si trošku přispali a po snídani si začali v klidu balit a uklízet. V průběhu ještě byl čas na Kimovu hru a také na poslední partičku kostek, kde se mi povedlo předposledním hodem zvrátit průběh hry, takže z dětí měla nakonec víc bodů pouze Helča. Kolem poledního bylo DDM uklizené a my se hnuli s nezbytnou zastávkou na zmrzlinu na vlak, který nás odvezl do našich domovů.

 

Účast: Krtek, Téra, Dave, Kája, Helča, Honza, Martin, Lenka, Artur a Matěj S.

Ušli jsme : 25 km

 

Zapsal Krtek

 

Náhledy fotografií ze složky Heřmanův Městec 16.-18.4.2010

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář