Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letohrad 31.1. - 3.2.2008 - Orlí úlet

3. 2. 2008

Letohrad

31.1. - 3.2.2008

Čtvrtek:
Jak už je tradicí sešli jsme se u trafiky na Dejvické v počtu pouhých čtyř dětí a jeli jsme na Hlavní nádraží. Tam jsme přibrali Makynu, Heriho a Medvěda a vyjeli jsme vlakem směr Letohrad. Cestou Heri vysvětlil celovýletovou hru s názvem "Orlí úlet". Pár orlů svěřilo svá vejce dětem, aby je opatrovaly, dokud orli nepřečkají zlé časy. Jenže děti musí dokázat, že jsou tohoto úkolu hodny. Po zbytek cesty měly děti o zábavu postaráno, jelikož první soutěž spočívala v tom, že měly přijít na co nejvíce různých názvů ptáků. Poté jsme vystoupili v Letohradě na nádraží a šli jsme do místní základní školy, kde jsme měli spát. Poté,co jsme si vybalili a navečeřeli se, jsme si v tělocvičně zahráli pár her. Před spaním jsme si ještě promítli film o holubu Valiantovi, a poté se vyčerpaní odebrali do spacáků.
Pátek:
Po obvyklých procedůrách, jako je čištění zubů, či snídaně jsme vyrazili vláčkem do stanice Žamberk a odtud jsme se po značce, i bez značky vrátili zpět do Letohradu. Po cestě jsme opět zahráli pár soutěží na ptáky, jako třeba najdi si své hnízdo, ukradni vejce, atp. Večer jsme si zahráli hru ptačí byrokracie, která spočívala v tom, že děti běhaly po škole a sháněli podpisy různých ptáků k tomu, aby si mohly v lese vystavět hnízdo. Problém byl ovšem v tom, že vlaštovka se dětem nemohla podepsat dříve, než měly podpis vrabce, orel se nemohl podepsat bez podpisu káněte atp. Zkrátka, jako když na úřadě sháníte stavební povolení. Poté jsme vtrhli do tělocvičny a zahráli obyklou sérii her. V závěru jsme si také zaskákali na trampolíně. Poté následovalo promítání filmu a spánek.
Sobota:
Ráno museli bohužel Heri a Makyna předčasně odjet, a tak jsme je vyprovodili na nádraží. Poté jsme vyšli z města skrz Letohradský zámecký park a v podstatě podél Orlice po modré značce se vrátili zpět do školy. Po cestě jsme si zahráli náročný ptačí pětiboj. Spočíval například v oloupání vajíčka, přenášení vajíček, běh s pískátkem v puse atp. Také proběhly dvě menší soutěže, jako třeba lovení hlodavce, či chytání ptačích vetřelců. Po večeři jsme vlezli do tělocvičny, kde jsme opět zahráli několik menších her, a poté jsme postavili dětem opičí dráhu. Když jsme se na ní všichni dosyta vyblbli, šli jsme se všichni vysprchovat. Poté jsme dětem připravili bojovku, která spočívala v tom, že měli projít skoro celou zhasnutou školou, na konci se podepsat, zapamatovat si pokud možno co nejvíce ptáků, kteří byli na konci trasy napsáni na papíru a vrátit se zpět do třídy, kde jsme spali. Po vyhodnocení jsme dokoukali film a šli jsme spát.
Neděle:
Ráno jsme vstali, nasnídali se, zabalili si, uklidili jsme třídu a kuchyňku a vyrazili na vlak do Prahy. Ten nás také po čtyřech hodinách jízdy dopravil do Prahy.

Účast: Terry, Krtek, Pepa, Makyna, Heri, Medvěd, Martin, Lenka, Helča, Kája.                            

Ušli jsme 25 km.

Zapsal Pepa

 

Náhledy fotografií ze složky Letohrad 31.1.-3.2.2008

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář