Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lomnice nad Popelkou a okolí 11.-13.12.2009

15. 12. 2009

Tentokrát jsme vyráželi ze Smíchovského nádraží a cesta vlakem nám poměrně slušně ubíhala. V posledním vlaku způsobily děti menší haló, protože se začaly bavit o tom jak na táboře vypadá latrína což velmi pobavilo veškeré osazenstvo vlaku J

Když jsme dorazili do Lomnice tak jsem se vydali k DDM, ale protože byla tma tak jsme trošku kufrovali, ale, nijak dramaticky. V DDM na nás už čekala paní ředitelka a ukázala nám co kde je a musím říct, že DDM je zařízeno velmi slušně. Po vybalení věcí následoval vysvětlení celovýletovky (sbírání různobarevných kartiček s obrázkem Ježíška) a pak jsme se vrhli na první kolo kostek (úkol do rytířské ctnosti). Ukázalo se, že kostky jsou opravdu nevyzpytatelné a že štěstí se přiklání střídavě na všechny strany. Poté jsme šli ještě hrát kulečník a fotbálek ale pak už jsme se odebrali do hajan.

Ráno jsme si dali další partičku kostek a vyrazili na výlet. Přes noc napadlo trošku sněhu a tak jsme si hned venku zahráli eskymáckou honičku, abychom si toho sněhu užili. Pak už jsme vyrazili po zelené značce směr zřícenina Kozlov. Cestou jsme hráli pár her a Kačenka si splnila rytířskou ctnost – statečnost, která jí dlouho unikala. Samozřejmě cestou probíhalo sbírání kartiček s Ježíškem a bylo vidět, že nejen hospodyňka pro pírko přes plot skočí J. Samotný Kozlov nás docela zklamal, protože zde nebylo nic moc k vidění. Tedy až na jakousi díru v zemi, kam se sice děti chtěly kouknout, ale nevypadalo to bezpečně tak tam nešly (ze zápisků v místní knize jsme se dozvěděli, že to snad je jeskyně, která má na konci jakousi propast, ale o pravdivosti zápisu jsme se přesvědčovat nehodlali).

Z Kozlova jsme pokračovali dále a cestou si děti plnily rytířské ctnosti, které jim chyběly. Začalo také trošku sněžit, ale byl to jen takový poprašek. U Alajnovy věže, což je jakási stavba uprostřed lesů jsme si zahráli další hry a vydali se na poslední část naší cesty – na kopec s názvem Tábor. Na kopci nebylo nic moc vidět, a tak jsme se po chvilce okounění začali klouzat dolů, zpět do Lomnice.

Do DDM jsme dorazili za tmy a po chvilce odpočinku si Sloni plnili Dálavanskou pětku a M+M se věnovali kulečníku a fotbálku.

Následně jsme si začali dělat večeři a po večeři se vrhli na další úkoly z rytířské ctnosti – oblékání co nejvíce věcí na čas a hledání bot poslepu. Pak jsme si dali poslední partičku kostek a následovaly hry, které měl připravené Pepa.

Protože čas letěl jako splašený tak jsme vyhodnotili celovýletovku – vyhrál Honza, který si odnesl papírový Betlém s čokoládkama pak jsme se ještě před spaním chvilku věnovali kulečníku a fotbálku.

Ráno byl budíček už v osm hodin, protože bylo třeba do devíti vyklidit místnosti, kde jsme spali, protože zde místní šachisti měli turnaj. Byla to docela honička, ale vše jsme zvládli a po zabalení v jiné místnosti jsme se vydali na vláček, který nás s delším čekáním ve Staré Pace, odvezl zpět do našich domovů.

Účast: Krtek, Pepa, Kája, Honza, Dave, Martin, Bára, David a Kačenka

Ušli jsme 12 km.

Zapsal Krtek

 

Náhledy fotografií ze složky Lomnice nad Popelkou 11.-13.12.2009

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář