Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medník 27.2.2010

1. 3. 2010

Tento výlet byl náhradou za zrušenou výpravu do Děčína, a i když byl svolaný takříkajíc narychlo, sešlo se nás poměrně dost.

Vyjeli jsme z Hlavního nádraží a už za necelou hodinu jsme vystoupili v Petrově u Prahy, kde náš výlet začal. Vydali jsme se po zelené značce směr Medník a i když bylo pěkné počasí sněhu bylo místy ještě hodně. Po chvilce jsme došli ke kiosku, který byl obležen trempy a děti neodolaly a nakoupily si hlavně chipsy, které mají ve velké oblibě. Po chvilce jsme se hnuli dál a začalo stoupání na Medník. S několika přestávkami, kdy děti hledaly po skupinkách Téru a někdo si plnil rytířskou ctnost z minulých výletů,  jsme vylezli kousek pod vrchol, kde jsme se zastavili a proběhlo pár her – nejzdařilejší byla trojnožka. Protože místo bylo docela pěkné tak jsme se zde i naobědvali a proběhlo zde plnění další rytířské ctnosti. Děti měli za úkol sestavit z písmen jméno hradu nebo zámku. Všem se to podařilo i když Ruda s tím měl trošku problém, protože mu chybělo jedno písmenko a on pořád opakoval OKOŘÍN, OKOŘÍN – takový hrad neznám…:-) Ale nakonec správně uhádnul, že to má být KOKOŘÍN.

Po dalších pár hrách, které měl připravené Pepa jsme se vydali po naučné stezce a cestou necestou jsme slezli k Sázavě, kde jsme chvilku blbli na zasněženém potoce. Poté jsme se vydali po červené značce, které vedla kolem spousty osad zpět do Petrova. Cestou jsme si na zasněženém hřišti zahráli pár her a hlavně házení vajíčkem bylo velmi zábavné. Tedy už méně pro Téru, které hodil Martin vejce tak, že se jí rozprsklo na oblečení :-).

Pěknou krajinou jsme pokračovali dál a došli opět ke kiosku, kde jsme se občerstvili. Do odjezdu vlaku ještě zbýval nějaký čas a tak jsme se poklidným tempem přesunuli na zastávku, kde si Honza splnil jednu z minulých rytířských ctností. Pak už přijel vláček a odvezl nás zpět do Prahy.

Účast: Krtek, Téra, Pepa, Honza, Dave, Kája, Helča, Martin, Ruda a Matěj

Ušli jsme 8 km.

 

Náhledy fotografií ze složky Medník 27.2.2010

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář