Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nižbor a okolí

19.2.2011

Když jsme se sešli na Hlaváku tak jsem byl docela zklamaný, že se nás sešlo tam málo – pouze 4. Nicméně i přes to jsme nastoupili do vlaku ke staříkovi, který měl rád teplo (v kupé bylo přetopeno a jen jsem chtěl otevřít dveře tak byl oheň na střeše :-) a s přestupem v Berouně jsme dorazili do Nižboru.

Zaskočili jsme si koupit nějaké dobroty do krámu a pak jsem vyšplhali k Nižborskému zámku odkud byl nádherný výhled do kraje. Poté jsme vyrazili po červené značce směr Stradonice, kde nás zaujala místní studna, která měla výpusť alá kačer Donald. Chvilku jsme ještě postáli u mapy a bavili se nad místními názvy, kterých jsme v mapě našli dost a dost. Pokračovali jsme dále podél Berounky až do obce Zdejcina, kde jsme se vyšplhali na kopec, z kterého byl opět nádherný pohled do celého kraje. U památníku padlým jsme se naobědvali, protože Honza prohlásil, že to je nejlepší místo široko daleko (nebylo :-).

Když jsme vyrazili dále tak jsme viděli letecké modeláře, kteří zkoušeli různá letadla a kupodivu je to i v té zimě docela bavilo. Celou cestu jsme se také bavili různými historkami z našeho oddílu, kterých máme nepřeberné množství  takže o zábavu bylo postaráno. Pohodovou cestou jsme došli až do Berouna, kde jsme byli výrazně dříve než bylo původně v plánu, ale rozhodli jsem se, že to nebudeme hrotit a nejbližším vlakem jsme odjeli zpět do Prahy.

Jak jsem psal v úvodu, byl jsem docela zklamán, že nás bylo tak málo, ale i přes to si myslím, že to byl podařený výlet a já doufám, že na dalším výletě se nás sejde výrazně více.

Účast: Krtek, Pepa, Honza a Martin

Ušli jsme 10 km.

Zapsal Krtek

 

Náhledy fotografií ze složky Nižbor a okolí 19.2.2011

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář