Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rabštejn nad Střelou a okolí 11.-13.9.2009

15. 9. 2009

Po srazu na Dejvické jsme vlakem dojeli do Kralovic u Rakovníka, kde jsme přestoupili na autobus (náhrada za zrušený vlak), který nás vyklopil ve vesničce Trojany. Protože už byla tma vydali jsme se do nejbližšího lesa, kde jsme rozbili své ležení a po pozdní večeři jsme se zachumlali do spacáků.

V sobotu ráno po snídani a zabalení jsme se vydali po žluté značce směr Mladotice, kde na nás měl čekat Krtek, který za námi přijel. Potkali jsme ho někde v polovině cesty, protože nám šel naproti. Cestou jsme se ještě zastavili u řeky Střely, kde jsme provedli trošku pozdní ranní hygienu.

Pokračovali jsme skrz Mladotice do zelené značce a došli jsme k veřejnému tábořišti, kde jsme se vyblbli na kolotoči a osvěžili se zmrzlinou a Lenka i hranolkama. Pokračovali jsme dále a cesta nám příjemně ubíhala i když občas značka nesmyslně odbočila od řeky a vedla nás zacházkou přes Strážiště, kde toho nebylo moc zajímavého, snad jen to, že cesta vedla do velkého kopce a pak zase zpět k řece. Někde u Čoubova mlýna jsme narazili na jakýsi závod (něco jako Stezka) a cestou nás míjelo spousta závodníků.

Protože už byl čas na oběd tak jsme se kousek před Černou Hatí zastavili a dali si parádně do nosu. Poté ještě děti natáčely reklamu na Pionýr a dost se u toho vyblbly :-).

Cesta nás znovu zavedla kus od řeky a pak zase zpět což se nám moc nelíbilo, ale nebylo to tak hrozné. Cesta podél Střely byla moc hezká a pořád bylo na co koukat. Potkali jsme ještě několik bývalých mlýnů a také pionýrskou táborovou základnu, kde nás hlavně zaujal houpající se most přes Střelu.

Čas letěl jako splašený a my se museli vydat dále. Cestou jsme ještě viděli mrtvého kance a když už se zdálo, že cesta nemá konce tak se před námi vynořilo nejmenší město v ČR – Rabštejn nad Střelou.

V Rabštejně jsme si prohlédli Židovský hřbitov a také jsme si ujasnili jaký rozdíl je mezi roubenou a hrázděnou chalupou. Úplně na konci Rabštejna jsme zakotvili v hospůdce, kde jsem si skoro všichni dali výborné bramboráčky.

Pomalu se začínalo stmívat a my se vydali na poslední dnešní část cesty a to po červené směr Uhlířská louka. Za necelou hodinku už jsme byli na místě a za úplné tmy jsme hledali místo na spaní (zde se opět ukázalo, že bez dobře svítící baterky to opravdu nejde). Místo jsme našli, vybalili jsme si spacáky, najedli se a za chvilku se lesem neslo jen naše spokojené oddychování.

V neděli jsme si trošku přispali a pak vyrazili po žluté směr Žihle. Cestou jsme potkávali spoustu skalek, kterým jsme neodolali a také dva velké skalní útvary – Dědek a Bába a také několik viklanů. Cesta to byla opravdu pěkná a pořád bylo na co koukat. Pak  už jsme došli do Žihle, kde jsme počkali na vlak, který nás s několika přestupy odvezl zpět do Prahy.

Výprava to byla pěkná a i počasí bylo perfektní – ani vedro ani zima. Prostě příjemné rozloučení se spaním v lese.

 

Účast: Krtek, Téra, Kája, Honza, Martin, Helča, Lenka

Ušli jsme 30 km.

Zapsal Krtek

 

Náhledy fotografií ze složky Rabštejn nad Střelou 11.-13.9.2009

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář