Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ralsko 8.-10.5.2009

19. 5. 2009

V pátek ráno jsme se sešli na Dejvické a vyrazili na Hlavák, kde to vypadalo, že se celá Praha chystá někam jet vlakem. Do vlaku jsme se naštěstí vešli a s přestupem v Bakově nad Jizerou jsme dojeli do České Lípy. Nejprve jsme se občerstvili zmrzlinou a pak vyrazili po červené značce směr Mimoň což bylo 17 km. Cestou jsme se zastavili u jednoho rybníka, kde jsme se naobědvali a začali naší celovýletovou hru, která se týkala Kalifornie, konkrétně jejího guvernéra Arnolda Schearzeneggra. Procvičili jsme svaly v podobě držení kolíčku mezi prsty což se ukázalo jako poměrně těžká věc a také proběhla pantomima na poznávání věcí, pohádek a filmů. Poté jsme se hnuli dál a cestou zkoumali několik mravenišť až jsme došli ke kiosku, kde jsme se občerstvili zmrzlinou a mrkli se na koně. Po odpočinku jsme vyrazili dále a přes pár vesnic došli do Borečského lesa, kde jsme našli místo na spaní. Postavili jsme pařeniště, navečeřeli se a zalehli. V noci kolem nás obcházela bouřka, ale nám se vyhnula a tak z toho bylo jen trochu deště.

V sobotu ráno byly děti vzhůru už kolem sedmé a mě se podařilo jejich kecání odolávat asi do půl osmé a pak jsme vstali, najedli se a vyrazili dále. Cestou proběhla soutěž v páce a pak jsme ještě v lese objevili bunkr, který jsme prozkoumali a Lenka s Martinem na něj vylezli, ale dolů už to bylo horší a Lenka na mě svrhla pár větví, když jsem jí jistil při sestupu :-). Zanedlouho se před náma otevřel obzor a už z dálky jsme viděli zříceninu hradu Ralsko, který stojí na opravdu velkém kopci. Došli jsme do Mimoňě, kde jsme si dali zmrzlinu a vyrazili směr Ralsko. Cestou jsme si ještě prohlédli Vranovské skály s pěknou vyhlídkou a pak už nás čekal poměrně namáhavý výstup. S mnoha zastávkama jsme se vydrápali na vrchol, ale výhled za tu námahu stál. Dali jsme si zde oběd, prohlédli celou zříceninu a pak ještě dali další soutěž – tvoření novinového titulku ze slov Arnold, Bíba, Kopečkovaná, Jezero, Ostružina a Bezdomovec. Výsledky stály opravdu zato :-).

Pak už jsme se vydali na sestup, až jsme došli do Novin pod Ralskem, kde je skvělá koupačka v průrvě Ploučnice (Ploučnice zde vytéká z tunelu ze skály). Po počátečním osvěžení nohou se nakonec Krtek + holky smočili úplně a i když to zpočátku bylo studené nakonec to bylo velmi osvěžující.

Protože bylo už dost hodin vydali jsme se hledat místo na spaní což se nám nakonec podařilo, a i když to místo bylo skvělé mělo jednu vadu a to velmi mnoho komárů, ale s tím se nedalo nic dělat, protože komárů bylo hodně všude. Následovalo stavění pařenišť, večeře a kolem deváté jsme šli na kutě.

V neděli se moc nikomu vstávat nechtělo, ale nakonec jsme se nějak vyhrabali a celí poštípaní od komárů vyrazili zpět k průrvě Ploučnice, kde proběhla poslední soutěž – zapamatování si co nejvíce filmů, v kterých hrál Arnold. Pak už jsme se vydali na závěrečný pochod kolem kopce s Ralskem zpět do Mimoně. Na nádraží jsme měli půl hodinku čas, ale byli jsme rádi, že sedíme. Nakonec přijel vláček, který nás s dvěma přestupama dopravil zpět do Prahy.

Výlet to byl pěkný, ale jen kdyby nás po celou dobu nepronásledovaly mračna komárů tak by byl ještě lepší. No holt si příště raději vezmu repelent.

Účast : Krtek, Kája, Helča, Honza, Martin a Lenka

Ušli jsme : 45 km

Zapsal Krtek

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Ralsko 8.-10.5.2009

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář