Jdi na obsah Jdi na menu
 


Říčky v Orlických horách 24.2.-1.3.2008 - jaráky

8. 3. 2008

Jarní prázdniny - Říčky v Orlických horách

26.2.-1.3.2008

Sešli jsme se zcela, jako obvykle, na Dejvické. Lyže i batohy se vezly autem, takže jsme pouze s batůžkama na cestu vyrazili na Hlavák, kde na nás čekala Jitka z Pláňat. Na cestu nám svítilo sluníčko a byly téměř jarní teploty, dokonce ani v Rokytnici nebylo po sněhu ani památky. Proto jsme hned po příjezdu a vyložení věcí zamkli chatu a vyrazili se podívat na sjezdovky. Tam naštěstí bylo sněhu ještě poměrně dost, i když sem tam i nějaká ta louže. Vrátili jsme se tedy do Bledule (naše chata), vybalili, zabydleli se, došli pro vodu, hráli jsme hry, večeřeli, povídali si, dokonce Krysa zahrál něco na kytaru J. Tentokrát jsme nemohli vést debaty o tom, jestli půjdeme na „malou“ nebo na „velkou“ (rozuměj sjezdovku), protože na malé byl sotva centimetr sněhu. Proto jsme se rozhodli ráno vstat a chytnout skibus na velkou, který jel kolem půl osmé.
Pondělní ráno bylo ve znamení spěchu, vybalování lyží a hledání různého lyžařského vybavení, přesto jsme ale všichni v pořádku a včas dorazili na sjezdovku. Absolvovali jsme trochu toho padání (na sjezdovce i z pomy…) a zvedání, mokra, bolesti, ale i dobré zábavy na sedačkové lanovce nebo třeba u Yettiho v bufetu. Počasí bylo krásné, ale brzy jsme poznali, že odpolední lyžování na rozměklém sněhu nemá moc smysl (leda tak s vodními lyžemi), a tak David s Pepou prodali celodenní permanentky a všichni jsme se vrátili do chalupy. Odpoledne nás opustil Krysa, já jsem došla s Martinem do obchodu nakoupit a objednat pečivo, ale jinak se neslo odpoledne v podobném duchu jako to nedělní. Trochu jsme se (já, Jitka a Pepa) dokonce i něco učili J. A jinak se zase hrály hry.
Další dny probíhali dost podobně, jako ten pondělní. Dopoledne jsme lyžovali, odpoledne odpočívali, nebo trochu i pracovali, vařili, myli nádobí, (klepali matračky J), hráli karty nebo Osadníky, koukali na Červeného trpaslíka (když byl zrovna v chatě nějaký notebook), taky poslouchali různé písničky (nejen z mé mp3ky) a porůznu telefonovali známým i neznámým. Zároveň se ale stalo pár událostí, které stojí za zvláštní připomenutí:
V úterý se vrátil Krysa, a my jsme ho nezapomněli přivítat. A to tak, že jsme si na něj počíhali u silnice z Rokytnice a pořádně vybafli! Ve středu probíhalo velké dopolední koupání a zároveň přijel Krtek s Medvědem. Byl odpočinkový den, takže na sjezdovku jsme odpoledne nešli (až na Medvěda s Krysou). Zato jsme vyrazili asi na 13km dlouhou procházku po okolí, samozřejmě i skrze oblíbené Julinčino údolí. Večer jsme se s Jíťou a s Medvědem vyrazili mýt na jejich statek, a díky ohřívání vody se nám to protáhlo skoro do půlnoci. Ve čtvrtek jsem já s Lenkou vyzkoušela snowboard, a odjel Krysa, jinak se nic moc nedělo. V pátek nás přišel na sjezdovku fotit Krtek, a já s Medvědem jsem tam vydrželi i přes nepřízeň počasí celý den. Večer jsme už pomalu začali předbalovat. Pobyt se blížil ke konci a my přežili ve zdraví, teda až na pár zvracejících žaludků J.
Sobotní odjezd nám zkomplikovalo počasí, při nakládání věcí do auto lilo jak z konve a cesta vlakem do Prahy byla skoro dvojnásobně dlouhá, protože jsme se potýkali s několika popadanými stromy. Kolem šesté jsme si v klubovně vyzvedli věci a pelášili do svých domovů!

Účast: Terry, Krtek, Medvěd, Krysa, Pepa, Martin, Kája, Helča, Honza, David, Lenka a Jíťa Sirka z Pláňat

Ujeli jsme: mnoho kilometrů na sjezdovkách, ušli jsme: 13 km

Zapsala Terry

 

Náhledy fotografií ze složky Říčky v Orlických horách 24.2.-1.3.2008

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

juch =))

(Sirka, 24. 3. 2008 18:19)

To bylo báječný, hned bych jela znova.. ;-) Teda až na tu poslední noc, tu okapovat vážně nepotřebuju.. =DD Ale jste hrozně faaajn, děkuju vám za krásnej zážitek, moc jsem si to tam s váma užila! ;-)