Jdi na obsah Jdi na menu
 


Setkání pražských Pionýrů 6.-8.6.2008

13. 6. 2008

O víkendu 6.-8.6.2008 se v Malé Hraštici u Dobříše uskutečnilo setkání pražských skupin a oddílů. Podtitulek celé akce zněl: „Oslavy zlatého kokosu v lemuřím stylu“. Celkem se sešlo cca 130 Pionýrů z osmi skupin (45.PS Praha 6 – Dálava, 32.PS Pláňata, 68.PS Lvíčata, 147.PS Galaxie, PS Omega, 230.PS Záře, 188.PS Bobříci a 1. PS Náchod - Kamenec).

Po pátečním příjezdu všech účastníků a po vyřízení všech formalit a ubytování proběhlo nejprve představení jednotlivých skupin, a poté bylo oficiální zahájení oslav zlatého kokosu ve velkolepém stylu alá Dan Nekonečný. Pak následovala volná zábava a hraní na kytaru. Kolem desáté večerní šly děti do hajan a vedoucí se sešli na poradě, kterou jim narušil šéf oslav tím, že se mají jít podívat na svítí kokos. Ovšem co čert nechtěl, kokos byl zákeřným záškodníkem zcizen a následně rozbit, což s sebou přineslo kletbu, která všechny vedoucí přeměnila na Lemury. A vedoucí se museli celý víkend snažit, aby kokos získali od opičího bůžka zpět.

V sobotu ráno byly děti trochu překvapené, když jim vedoucí přichystali budíček převlečeni za lemury a za zvuků písničky „Já tak rád trsám trsám“ z filmu Madagaskar. Ale nakonec i ony pochopily, že je třeba se celý víkend snažit, aby nám opičí bůžek dal nový kokos. Po snídani začal dopolední blok, ve kterém byly děti rozděleny do několika skupin a hrály různé hry na louce a v lese. Mezitím vedoucí nacvičovali svůj první lemuří taneček, který všem za velkého potlesku před obědem předvedli.

Po obědě odstartovala Lemuří stezka, kdy dvoučlenné hlídky prokazovaly své znalosti v různých turisticko-tábornických dovednostech. Zároveň probíhal doprovodný program jako hry na hřišti – ringo a lanové aktivity v lese. Po Stezce a po večeři následovalo vedoucovské divadelní představení na téma jedné lemuří legendy o městě Mikelo, které sklidilo velký potlesk. Následně se děti pod vedením kameneckých vedoucích vydaly na dřevo a ostatní vedoucí nacvičovali závěrečný taneček pro přivolání opičího bůžka. Bohužel nevyhnulo se nám špatné počasí a tak celý závěrečný rituál byl trochu poznamenám bouřkou, ale nakonec se nám to povedlo a s prvními kapkami deště se zjevil opičí bůžek a předal králi oslav nový zlatý kokos. Na památku každá skupina obdržela kokos na dřevěném podstavci. Přestože počasí pořád nebylo nic moc, tak se nakonec umoudřilo a my mohli posedět u ohně. Po zahnání dětí na kutě následoval program pro instruktory a vedoucí, kdy byla na programu noční ringostezka což je trať vyznačená provázkem na který se navlékne rulička od toaleťáku a celá trasa pěkně drsná. Celkem ringostezku absolvovalo 21 lidí, kteří si opravdu místy šáhli až na dno svých sil a do cíle přibíhali skoro úplně mokří, protože trasa vedla mimo jiné i potokem. Nicméně všichni se u ohně usušili a pak jsme ještě dlouho hráli na kytary.

V neděli ráno bylo už zase hezké počasí a tak nic nebránilo odstartování velké terénní hry v lese pod vedením kameneckých vedoucích, které trvaly do 12:00 hodin. Pak už následovalo balení, vyhodnocení celého Setkání a předání odměn, oběd a následný odchod z tábořiště na vlak.

Celé Setkání bylo podařené a dle ohlasů se všem líbilo. Výsledky všech soutěží a také fotografie naleznete na webových stránkách Setkání.

 

Účast : Krtek, Krysa, Téry, Napínáček, Lenka, Kája, Mikeš a Martin

Zapsal Krtek

 

Náhledy fotografií ze složky Setkání pražských Pionýrů 6.-8.6.2008

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář