Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vodní manévry na Berounce 16.-18.5.2008

20. 5. 2008

V pátek jsme se sešli u kempu u Dolanského mostu což je kousek od Chrástu u Plzně. Po seznámení jsme se vydali na dřevo a následovalo opékání špekáčků a vzájemné poznávání. Pak už nezbývalo než zalézt do stanu a dobře se vyspat na další den.

V sobotu ráno to vypadalo na déšť, ale nakonec byla sobota slunečná. Po dobré snídani, ke které byla gulášová polévka jsme absolvovali školení o tom jak se chovat na vodě a poté nám Michal, šéf Fregaty, ukázal na mapě co ten den pojedeme. Odebrali jsme se ještě asi cca 4 km proti proudu Berounky kde na nás čekal rafr a kánoe. Po nafouknutí raftů následovalo ještě jedno školeníčko vodácké abecedy a už jsme nasedli na lodě. Chvilku trvalo než jsme si na lodě zvykli, ale po chvilce si většina z nás připadala jako zkušení vodáci a dožadovali se větších peřejí a více jezů :-). V poledne jsme zakotvili a dali si dobrý oběd a poté opět vyrazili dále. V pozdním odpoledni jsme dojeli do dalšího kempu a po vyložení všech věci se děti ještě svezly na kánoi jen tak pro radost. Následovala večeře, ke které byly knedlíky z vajíčkem a pak jsme si šli zahrát softbal, který nám vydržel až do tmy. Poté následovalo ulehnutí do stanu.

V neděli ráno bohužel poměrně dost pršelo a to se už nezměnilo po celý den. Ale i tak jsme se rozhodli, že ještě kousek popojedem. Pravda, bylo to trochu náročnější, ale i tuhle zkoušku jsme zvládli a cestu v lodích jsme si užili. V cíli naší cesty následovalo naložení všech lodí na vozík a vedoucí z Fregaty nás dopravili auty na nádraží. Cesta domů se nám trochu protáhla, protože v Plzni jsme čekali na zpožděný rychlík, ale nakonec jsme se dostali do Prahy, kde jsme se plni zážitků rozešli do svých domovů.

Musím říct, že tato akce byla naprosto skvělá a všem se nám ohromně líbila. Ještě bych si dovolil poděkovat všem vedoucím z 104.PS Fregata, že nás sebou vzali a umožnili nám tento úžasný zážitek.

Účast : Krtek, Pepa, Helča, Kája, Honzík, Dave, Lenka, Mikeš, Adam a oddíl Fregata

Najeli jsme cca 15 km na vodě.

zapsal Krtek

 

Náhledy fotografií ze složky Vodní manévry na Berouce 16.-18.5.2008

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář