Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zábavní odpoledne na Petříně

29. 3. 2008

Zábavné odpoledne na Petříně

15.3.2008

Sešli jsme se v jednu hodinu, všichni pěkně po obědě. Počasí nám přálo, takže jsme mohli vyrazit pěšky na Petřín. Ještě něž jsme vyšli jsme ale rozehráli hru na zakázaná slova. Nemohli jsme říkat “rozhledna” a “bludiště”, což nám značně ztížilo, ale zároveň zpestřilo domlouvání ohledně toho, kam se vlastně půjdeme podívat. Zezačátku dávali samozřejmě všichni pozor, a brzo jsme našli za dané slova vhodnou náhradu – věž a labyrint, ale stejně jsme se skoro všichni alespoň jednou prořekli.

Šli jsme kolem mé školy, kde jsme natočili krátký filmeček na téma “Co vám zaručí GJK” a pokračovali dále vzhůru. Využili jsme místních schodů a zahráli si hru na Pannu a Orla (s mincí), čímž jsme slušně zablokovali schody kolemjdoucím turistům. Okolo věže bylo skutečně velmi plno, rozhodli jsme se tedy pro labyrint a rovnou vyrazili. Myslím, že jsme si to užili, viděli sami sebe ve všech možných podobách, jen nám v koukání bohužel bránily ty davy.

Našli jsme cestu ven z labyrintu a šli si zahrát na víceméně rovný plácek kuličky. Trochu se nám povedlo je při hře zašlapat do země, takže jsme si po jejich vydolování došli na záchod umýt ruce a pokračovali po Petříně dál, směrem k hvězdárně. Přemýšleli jsme dokonce o projížďce lanovkou, ale nával nás přesvědčil o opaku. Tak jsme složili věci v blízkém březovém hájku a zahráli si pár dalších her, třeba O veverčiny oříšky. Trochu jsme se tu zdrželi a pak už nás tlačil čas, tak jsme se vydali na cestu zpět, ale ještě po cestě navštívili jednu parádní vyhlídku na celou Prahu. Pěšky jsme došli zpátky na Dejvickou, trochu se zpožděním, vyhodnotili hru na zakázaná slova a vydali do svých domovů.

Účast: Kája, Martin, Helča, Verča, Honza, Mikeš, Téra, Dorry

Ušli jsme: tak 6 km na Petřín a zpět

zapsala Terry

 

Náhledy fotografií ze složky Zábavné odpoledne na Petříně 15.3.2008