Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zimní přechod Brd 16.1.2010

23. 1. 2010

Sešli jsme jako už tradičně u trafiky na Dejvické a vyrazili na Hl. nádraží, kde jsme se potkali s ostatními oddíly a vyrazili vlakem směr Řevnice. Ve vlaku jsme také splnili další úkol na CRH – Zdvořilost – líbání na ruku. V Řevnici nás přepadl major generál Hroch a vysvětlil nám, že letošní rok se budeme účastnit bitvy u Tobruku v nehostinné Africe. Nám byla přidělena role Indů (resp. Pindů podle Honzíka). S pomocí mapy jsme se rozhodli jít opačnou trasou, než jako vždy chodíváme. Ovšem to se ukázalo jako ne příliš chytré, jelikož první kontrolu jsme tak trochu minuli - také z důvodu, že na stanoviště se dalo přijít pouze ve vymezené časy.

Prvotní neúspěch nám nahradila druhá kontrola Na Jezírku, kde jsme po vyškrábání se do kopce úspěšně vyhráli bitvu s Brity o to, kdo bude úkol plnit první, protože jsme na kontrolu dorazili současně. Úkol na kontrole spočíval v projetí trasy na bobech za co nejkratší čas a zvládli jsme ho poměrně obstojně. Poté jsme sestoupili k rozcestí U Kříže, kde Helču překvapila její učitelka ze školky. Po půlhodinovém čekání na kontrolu a bitvě, která pro nás nebyla moc úspěšná, jsme dostali úkol najít trasu na mapě pomocí buzoly. Po provedení dalšího úkolu na CRH – donést klacek co nejdál za vymezený čas, jsme pokračovali na Skalku. Cestou jsme potkali kromě nespočet běžkařů také Slimejše a Markétu (bývalé vedoucí oddílu) na procházce. Na Skalce jsme dostali za úkol poznat 30 hradů a zámků (abychom si v rámci bitvy nestříleli na vlastní města). Jelikož už nás poté tlačil čas, šli jsme rovnou k Lesnímu divadlu, kde proběhla závěrečná bitva, která se skládala z více úkolů – jako např. vypočítat příklad z matematiky, postavit věž ze sněhu, alespoň 50 cm vysokou nebo nakreslit a poznat zadané zvíře. Zde jsme si bodově poměrně polepšili, a proto jsme ve výsledném vyhlášení na nádraží skončili na krásném 3. místě z 5ti možných. Celou cestu jsme si navíc zpříjemnili shazováním sněhových lavin z malých smrčků.

Za odměnu jsme dostali Bompari a vypravili se vlakem zpět do Prahy, kde jsme dojeli zpět na Dejvickou a rozešli se do svých domovů.

Ušli jsme: 12 km.

Účast: Helča, Dave, Kája, Honza, Martin, Lenka, Terry, Pepa.

Zapsal Pepas.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Zimní přechod Brd 16.1.2010

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář