Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní prázdniny – Říčky v Orlických horách

NEDĚLE 7.3. – SOBOTA 13.3.2010

I letos vyrážíme na Jaráky do Říček. Doprava do Říček bude letos stejná jako v loni  – pojede se vlakem a věci (lyže+batoh) se budou přepravovat autem. Bydlet budeme jako vždy v chatě Bledule, která patří 8.PS Mír Praha 1. Aktuální informace o tom kolik je sněhu v Říčkách, jaké je tam počasí, atd. najdete zde.

Sraz : v neděli 7.3. v 10:15 hodin u trafiky na Dejvické  (vlak odjíždí v 11:10 hodin z Hlaváku)

S sebou : běžné vybavení na vícedenní  výlet, teplé oblečení a obutí ( jak na ven tak na lyže), lyže, oblečení a přezutí do chalupy, spacák, hygipotřeby, jídlo do pondělní večeře (včetně), baterku – bez ní se těžko chodí v noci na záchod a k potoku !!!! 850,- Kč na dopravu, ubytování a společné jídlo

Návrat : v sobotu 13.3. v 15:15 hodin ke klubovně (vlak přijíždí v 14:47 hodin na Hlavák)

 

Další informace hlavně pro rodiče : 

1.        Zabalený batoh a lyže v obalu přineste už v sobotu 6.3. mezi 19:30 – 20:00 hodinou do klubovny

2.        Na cestu do vlaku si vezměte jen batůžek s obědem, atd..

3.        Děti a lyže+batoh si vyzvednete v sobotu 13.3. v 15:15 hodin přímo u klubovny

4.        Přihlášku a peníze děti odevzdají v neděli ráno na srazu Terry

5.        Co se týče účasti vedoucích tak Napínák bude přítomen celou dobu; Téra a Pepa budou v Říčkách do středy; od středy tam bude Krysa a ve čtvrtek přijede Krtek; děti tam vlakem veze Téra a zpět Krysa (773 489 778).

 

Jako pokaždé, tak i letos jsou jarní prázdniny koncipovány tak, aby si je každý užil, jak si představuje. Bude tedy záležet jen a jen na dětech co budou chtít dělat. Nikoho do ničeho nutit nebudu a když někdo projeví zájem se celý týden válet v chatě, tak mu bránit nebudu, ale to mohl zůstat v Praze a nejezdit s náma (to ovšem neznamená, že se děti budou moci svévolně toulat po horách).  U lyží je důležité aby byly dobře zabalené a v obalu.  Předpokládám, a je to i v zájmu dítěte, že lyže budou seřízeny a schopny provozu  - potvrzení o seřízení nevyžaduji. Co je také ještě důležité je mít helmu na hlavu, bez které myslím není dobré na sjezdovku vůbec chodit. Co se týče peněz na vleky, tak společně s přihláškou dostáváte i informace o ceně vleků, takže je na vašem uvážení kolik dáte dítěti peněz. Jak už je za ta léta zažito, chodíme na velkou sjezdovku zpravidla buď na dopoledne a nebo odpoledne Rovněž by dítě mělo dostat i přiměřené kapesné ( na pohledy, sladkosti, apod.).

Již výše bylo zmíněno, že záleží na dítěti co bude dělat, tak je možné si sebou vzít např. boby, na večer karty, deskové hry, pastelky, blok, knížku, výjimečně povoluji si sebou vzít mobila, game boye, MP3 přehrávač, atd…

 

Kdyby jste měli jakékoliv dotazy tak není problém zavolat a zeptat se.

Info, dotazy…. Téra 723 521 433