Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pionýr
Pionýr je demokratický, dobrovolný, samostatný a nezávislý spolek dětí, mládeže a dospělých. Náš oddíl byl vždy jeho členem a musím říct, že politika v našem oddíle místo neměla a nemá. Po roce 1989 jsme tedy neměli důvod přecházet jinam. U Pionýra jsme hlavně proto, že nám nikdo z hora nenařizuje co máme s dětmi dělat. Bohužel i v dnešní době se setkávám s názorem: "Pionýr? To ještě existuje?"

Pražská organizace Pionýra
Pražská organizace Pionýra (POP), je zastřešující instituce, která sdružuje všechny pionýrské skupiny sídlící v Praze. Zahrnuje stabilně okolo 1 800 členů, dětí a vedoucích, organizovaných asi v čtyřiceti skupinách rozmístěných v různých koutech Prahy. Prostřednictvím kanceláře a vzdělávacího centra poskytuje ekonomický, právní a informační servis a hlavně vzdělávání a kurzy pro vedoucí v rámci akreditovaného vzdělávání. Předsedou POP je od března 2012 Michal "Krtek" Rejzek

45. pionýrská skupina Praha 6
Tato pionýrská skupina sdružuje kromě našeho oddílu i další tři oddíly (Arnyka, Makaroni a OkO). Dohromady máme cca 70 členů. Vedoucím skupiny je Michal "Krtek" Rejzek.

Sirius, TOM 50611 KČT
Spřátelený oddíl, který spoluvede náš bývalý vedoucí - Žid. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář