Jdi na obsah Jdi na menu
 


SPRAVEDLNOST – rytíř Percival 

1. úkol

Legenda: Trestní zákoník v Kamelotu byl poměrně obsáhlý, protože obsahoval spousty různých zákonů a jen málokterý rytíř si jednotlivé zákony pamatoval.

Hra: V Kimově hře si zapamatuj co nejvíce předmětů. Kimova hra spočívá v tom, že se dětem ukáže x různých předmětů, které jsou položené na stole, a děti mají 1 minutu na to, aby si jich zapamatovaly co nejvíc a následně je zapsaly na papír.

Hodnocení: Pro splnění je třeba si zapamatovat 8 z 10 věcí (S) a 18 z 20 věcí (M+M)

2. úkol

Legenda: Vězení v Kamelotu bylo velmi rozsáhlé a temné a rytíř Percival byl jeden z mála rytířů, který se v něm perfektně vyznal a vždy došel tam kam chtěl.

Hra: Děti mají zavázané oči a jejich cílem je udělat 5 běžných kroků vpřed, 5 kroků do leva, 5 kroků opět do leva a posledních 5 kroků znovu do leva a to tak, aby opět došly pokud možno na stejné místo, ze kterého vyšly (děti jdou do čtverce).

Hodnocení: Splněno má ten, kdo dojde do vzdálenosti maximálně 50 cm od místa, z kterého vyšel.

3. úkol

Legenda: Rytíř Percival zastával v Kamelotu funkci detektiva - jeho úspěšnost vyřešených zločinů byla téměř 100%.

Hra: Jde o klasickou hru „Na vraha“. Nejprve vedoucí určí detektiva a pak si ostatní děti vylosují svou postavu – na papírku je napsáno buď vrah nebo občan. Nikdo nikomu neříká jakou postavu si vylosoval. Pak detektiv odejde za dveře a v místnosti se zhasnou všechna světla. Musí být úplná tma, případně se použijí šátky. Pak dá vedoucí povel k akci a vrah začne vraždit a to tak, že když narazí na nějakého občana tak ho lehce stiskne na krku. Ten se skácí na zem a vrah může vraždit dále, ale jen do té doby než nějaký živý občan zakopne o mrtvolu. V tu chvilku vykřikne (nikdo se od této chvíle už nesmí hýbat) a to je povel pro detektiva, který rozsvítí světla a vstoupí na scénu. Jeho úkolem je zjistit kdo je vrah, ale má jen jeden pokus na jeho odhalení.

Hodnocení: Hrají se celkem 4 kola (4x se prostřídají všechny děti) a pokud detektiv úspěšně odhalí 2 vrahy tak má splněno.

Úkoly ke stažení zde a BJT zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář