Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZDVOŘILOST – rytíř Lohengrin

1. úkol

Legenda: Rytíř Lohengrin byl známý u dvorních dam tím, že se zavázanýma očima  podle parfému dovedl uhodnout která dáma se za parfémem skrývá.

Hra: Soutěží vždy jeden hráč. Ten si zaváže oči a potom ho postupně na ruku políbí 10 lidí (někdo může dvakrát). Jeho úkolem je určit, kdo to byl.

Hodnocení: Určíte-li 5 lidí správně, máte splněno.

2. úkol

Legenda: V okolí Kamelotu bylo spousty šípkových keřů, do kterých se dvorní dámy velmi často zamotávaly. Rytíř Lohengrin je vždy rychle a ochotně dokázal vymotat bez sebemenšího škrábance na těle nebo trhliny na šatech.

Hra: Na uzlovačce (dítě musí mít vlastní) vedoucí uváže 10 obyčejných uzlů. Dítě musí uzly co nejdříve rozvázat. Startovací pozice – uzlovačka leží před dítětem na zemi.

Hodnocení: Stihnete-li všech 10 uzlů rozvázat do 30 s máte splněno.

3. úkol

Legenda: Rytíř Lohengrin byl nejlepším poslem krále Artuše – všechny zprávy doručoval naprosto přesně a rychlost s jakou jezdil na koni by mu mohl leckterý rytíř závidět.

Hra: Cílem je donést určenou věc (klacek, kámen, šiška,…) do 10 s co nejdále a vrátit se zpět. Startují všichni současně  a vedoucí zvolna a nahlas počítá. Aby byl pokus platný musí být dítě do 10 s prokazatelně zpět v cíli.

Hodnocení: Tři z vás, kteří klacek donesou nejdál a stihnou časový limit mají splněno.

Úkoly ke stažení zde a BJT zde.

 

Náhledy fotografií ze složky Zimní přechod Brd 16.1.2010

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář