Jdi na obsah Jdi na menu
 


Liběchov (Všetaty...) 21.11.2009

22. 11. 2009
Na Dejvické jsme se sešli v hojném počtu, odjeli na Hlavák, kde jsme nasedli do vláčku, který nás měl dopravit s přestupem do Liběchova - leč nestalo se tak. Na trati byla totiž výluka a my museli přestoupit na náhradní autobusovou dopravu, díky které jsme se opozdili tak, že nám ve Všetatech ujel přípoj a další jel až za víc jak dvě hodiny :-(. Bohužel Všetaty nejsou zrovna ideální místo, když vám ujede vlak (všude kolem pole jinak nic). Nicméně neměli jsme na výběr a tak jsme se přesunuli do blízkého parčíku, kde jsme si zahráli pár her a také proběhl první úkol pro další rytířskou ctnost - ČEST rytíře Tristrama - srážení draka z kůlu. Druhý úkol byl celý výlet neříct slova NE, KLACEK a JÍT což se ukázalo jako poměrně náročné (většina dětí se dala nachytat už v první hodině hry). Také se plnily starší úkoly a to statečnost, ale bohužel Pepa nechal ve vlaku štít, takže ho nahradil batohem.

Když jsme se konečně dostali do Liběchova byla už víc jak jedna hodina odpoledne a tak jsme se na nádraží naobědvali a Pepa dětem vysvětlil hru na odhazování klacků. Po obědě jsme se konečně hnuli, ale bylo jasné, že z plánované trasy zbude jen nepatrné torzo. Vyrazili jsme směr Čertovy hlavy a cestou si zahráli pár her. Když jsme dorazili k Čertovým hlavám tak jsme prošmejdili okolí a proběhl zde třetí úkol a to hledání deseti erbovních zvířat na čas (měli jsme četné publikum a být z Mělníka tak máme minimálně jednoho nováčka - škoda). Skoro všem se to podařilo, což některé zachránilo, a tak si můžou v klubovně nalepit dalšího rytíře ke svému kulatému stolu.

Čas letěl jako splašený a nám nezbývalo nic jiného, než se vydat na cestu zpět na nádraží. Vydali jsme se cestou necestou až jsme narazili na cestu, po které jsme už šli, a která nás dovedla s několika přestávkami na odpočinek zpět na nádraží, odkud jsme odjeli domů.

Bohužel díky Českým dráhám výlet úplně nevyšel tak jak jsem si představoval což je velká škoda, protože v okolí je spousty pěkných míst, které jsem chtěl navštívit. Mno holt někdy jindy. Ale i tak to byl vydařený výlet a mě hodně potěšilo, že jsme byli skoro v kompletní sestavě (chyběl jen Dave a Matěj).

Účast: Krtek, Pepa, Kája, Helča, Honza, Martin, Lenka, David, Kačenka, Bára, Ruda, Artur a Matěj S.
S bídou jsme ušli 8 km.

Zapsal Krtek
 

Náhledy fotografií ze složky Liběchov 21.11.2009

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář